woensdag 11 februari 2015

Chocolade-bananencupcakes



Leren voor het examen Personeelsadministratie, starten met de module Arbeidsrecht, een pijnlijke rug en een griepje. Ik had dus vorige week weinig zin in koken c.q. bakken. Gelukkig ben ik geslaagd voor Personeelsadministratie, is de rug zo goed als over en is het griepje overgegaan in een akelig, maar verdraagbaar hoestje, en is de rest te overzien. Tijd voor weer een bakseltje dus!

Voor deze cupcakes heb ik mijn favoriete eet(snoep)waren bij elkaar gebracht. Bananen, chocolade en nootjes, gecombineerd moet dat toch wel het lekkerste cupcakeje ter wereld worden. Nou, hij komt een aardig eind in de buurt! Wil je weten hoe ik deze cupcakes gemaakt heb, klik dan snel verder!





Ingrediënten

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren (M)
  • 1 geprakte banaan
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • nootjes naar keuze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de boter samen met de suiker zacht en fluffy. Doe hier één voor één de eieren door heen, tot ze alle 3 goed opgenomen zijn. Prak in tussentijd de banaan fijn, en meng deze door het beslag. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en lepel dit snel door het beslag.

Verdeel het beslag over je cupcakevormpjes en bak ze in 20-25 minuten gaar. Laat de cupcakes 5 minuten in de vorm afkoelen, zet ze daarna over op een rooster om verder af te koelen.



Als de cupcakes afgekoeld zijn kun je de topping maken. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze, au bain marie of in de magnetron, tot bijna alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur/uit de magnetron en roer de chocolade door tot alles goed gesmolten is.
Voeg de roomboter toe aan de chocolade en roer tot ook de boter gesmolten is. Proef de chocoladesaus, als hij wat te bitter is voeg dan (naar smaak) ongeveer een eetlepel poedersuiker toe.

Verdeel de chocoladesaus met een lepel over de cupcakes en veeg met de bolle kant van de lepel de saus tot aan de randjes van de cupcakes.

Snij de nootjes met een mes tot kleine stukjes en verdeel deze over de cupcakes. 

Het duurt vrij lang tot de chocolade weer gestold is, wil je dit versnellen zet ze dan in de koelkast.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten