dinsdag 27 januari 2015

Tijgertongen (Oké... groot uitgevallen kattetongen)



Zin in een snel receptje? Nog even snel iets voor vanmiddag bij de thee? Dit is echt zo klaar, een klein half uurtje en dan ben je klaar!

Ingrediënten (voor ongeveer 25 stuks)

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 1/2 theel. vanille-extract
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
           
  • 100 gram smeltchocolade



    

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Meng in een kom de zachte boter, poedersuiker, zout en vanille door elkaar. Zorg dat je boter echt goed zacht is, anders gaat dit niet lukken en krijg je klontjes.
Voeg het ei toe en klop deze door het beslag. Voeg tenslotte de bloem in 2 delen toe, en meng deze ook goed door het beslag. Sla het beslag even goed door zodat het een beetje luchtig wordt.

Doe het beslag in een spuitzak. Spuit het beslag in langgerekte 8-vormpjes op het bakpapier. Zorg er hierbij voor dat er ongeveer 5 cm tussen de reepjes beslag zit, het beslag loopt tijdens het bakken namelijk nog behoorlijk uit. 

Bak de koekjes in 15 minuten boven in de oven gaar. De koekjes zijn gaar wanneer de buitenkant caramelbruin is en de binnenkant nog mooi licht.

Haal de koekjes na het bakken uit de oven maar laat ze even een minuut of 5 op de bakplaat liggen, ze zijn namelijk nog enorm zacht. Leg ze hierna op een rooster om verder af te koelen (Bakpapier niet weggooien, dit ben je zo nog een keer nodig), en smelt intussen de chocolade. Wil je het gemakkelijk, gebruik dan echte smeltchocolade, dat wordt namelijk gegarandeerd weer hard.

Check of de koekjes genoeg afgekoeld zijn, en dip vervolgens 1 kant van het koekje in de chocolade. Schraap een eventuele te dikke laag weer een beetje af, we willen een lekker koekje, geen dichtgeslipde aderen ;) 

Leg de koekjes op het bakpapier, en wacht geduldig tot de chocolade gestold is, hoe moeilijk dit ook is ;)

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten