zaterdag 24 januari 2015

Bruine bonensoep



Ik ben gek op maaltijdsoepen, vooral in de winter. En wat is nu lekkerder dan, wanneer er een behoorlijk pak sneeuw gevallen is, een lekker bord gevulde bruine bonensoep met rookworst en spek, na een lange wandeling!

Het originele recept voor deze soep komt uit het winterkookboek van 24 Kitchen, maar ik heb deze inmiddels aangepast naar mijn eigen smaak. Heerlijk!

Ingrediënten (voor 4-6 personen)


  • 2 blikken bruine bonen
  • 250 gr. gerookte spekreepjes 
  • 2 uien 
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 winterwortel 
  • 1 l. groentebouillon
  • 1 rookworst




Bereidingswijze


Maak de blikken met bonen los en giet 1 van de blikken af. Van het tweede blik kun je het vocht gewoon gebruiken. Snij de uien tot (halve) uienringen.

Bak in een grote pan de spekblokjes en de (halve) uienringen zachtjes aan. Voeg hier, als de uien glazig zijn, de tomatenpuree aan toe. Bak het geheel nog even door.

Snij de winterwortel in kleine blokjes en voeg deze, samen met de groentebouillon en de bruine bonen toe. Breng e.e.a. aan de kook, en snij in tussentijd de rookworst aan stukjes. Voeg de rookworst toe aan de soep en laat deze, wanneer hij kookt, nog ongeveer 10 minuutjes doorkoken.

Vind je de soep te dun dan kun je nog een beetje maizena/allesbinder aan de soep toevoegen. Laat dit dan nog even een minuut of 2 meekoken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten