zaterdag 11 oktober 2014

Mini-appeltaartjes


Deze zijn erg leuk om te maken als je nog wat deeg over hebt van de appel-notentaart. Met een paar ingrediënten zet je zo weer iets lekkers op tafel!

Benodigdheden:
Restje deeg van de appel-notentaart (of maak een nieuw deegje met een kleinere hoeveelheid)

2 appels
scheutje water (ong. 50 ml)
Een beetje suiker
Theelepel kaneelpoeder
Custardpoeder
Slagroom

Hoe maak je deze 1-persoons taartjes?

Warm de oven voor tot 180 graden.

Haal het overgebleven deeg een dag van te voren uit de vriezer, of maak een nieuw deeg.
Rol het deeg m.b.v. de deegroller uit tot een grote plak. Leg de mini-vormpjes op het deeg en snij het deeg uit, iets groter dan de vormpjes. Vet de vormpjes in, leg het deeg in de vormpjes en druk het goed aan. Snij het overtollige deeg af en bak de bodems 15 minuten half gaar in een oven van 180 graden.

Schil in tussentijd de appeltjes en snij ze in kleine blokjes. Zet ze, samen met het water, een beetje suiker (indien gewenst) en de kaneel op een vuurtje, en laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken. Voeg na 5 minuten een theelepeltje custardpoeder toe.

Haal je bodems uit de oven, verdeel over bodems een klein beetje droge custardpoeder. Verdeel de gekookte appeltjes over de bodems en bak de appeltaartjes in 15 minuten af.

Serveer de appeltjes met een lekkere dot slagroom.


Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten