zaterdag 25 oktober 2014

Bosvruchten-Appelcake



Wat bakken betreft moet je het soms gemakkelijk houden. Voor dit recept heb ik ingrediënten gebruikt die de gemiddelde bakster wel in huis heeft, dus je kunt gelijk aan de slag!

Benodigdheden:
200 gram roomboter
200 gram fijne suiker incl. een zakje vanillesuiker
4 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel
snufje zout
4 eetlepels melk

100 - 150 gram bosvruchtenjam
2 Jonagold appels
Rietsuiker

Rechthoekig bakblik (mijn is ongeveer 18*27 cm)
Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker tot een lichtgekleurd en luchtig mixje.
Voeg een voor een de eieren toe, voeg het volgende ei toe als de eerste volledig opgenomen is.
Laat je machine, nadat alle eieren toegevoegd zijn, nog even 5 minuten doormengen.
Voeg in delen de (gezeefde) cakemeel, zout en de melk toe. Stop met mengen zodra alles goed opgenomen is.
Bekleed je bakblik met bakpapier en stort het deeg hier in. Verdeel het beslag goed over de vorm.
Verdeel 100 tot 150 gram bosbessenjam over het beslag, en meng dit met swirlende bewegingen een beetje door het beslag, zodat je een leuke verdeling krijgt tussen de jam en de cake.
Schil de appels, snij ze in blokjes, en verdeel ze over de cake. Strooi een dun laagje rietsuiker over de appels en schuif het bakblik in de oven.

Bak de cake in ongeveer 1.15 uur gaar. De cake is gaar wanneer een satéprikker er droog uit komt.
Deze cake kun je natuurlijk met iedere soort jam maken die je wilt!



Lekker met een beetje losgeslagen zure room!
Eet smakelijk!


1 opmerking: