woensdag 10 september 2014

Chocolade-Frambozencupcakes


Ik heb een flinke frambozenstruik in mijn tuin, waar ik op dit moment handenvol tegelijk van af haal. Nou ja, handen vol is overdreven, maar een flinke hand vol per dag komt er wel af. Tijd dus om er eens iets lekkers mee te bedenken, en wat is nu een lekkerdere combinatie dan frambozen met chocolade. 

Voor 12 van deze heerlijke cupcakes ben je nodig:
125 gram boter
125 gram suiker
2 eieren (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram cacao
2 eetlepels melk
125 gram frambozen
75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt


Snij de zachte (kamertemperatuur) boter in blokjes, en meng het samen met de suiker zacht. Voeg een voor een de eieren hier aan toe. Mix dit goed door, ongeveer 5 minuten.
Meng in een apart kommetje het zelfrijzend bakmeel en de cacao, zeef het (om klontjes te verwijderen) en voeg het beetje bij beetje toe aan je beslag. Probeer het mixen zo kort mogelijk te houden, stop zodra alles opgenomen is. Wordt het beslag wat te dik voeg dan een eetlepel melk toe. Gebruik je grote eieren dan is dit waarschijnlijk niet nodig.

Wanneer alles goed gemengd is is het tijd de chocolade en de frambozen toe te voegen. Meng dit niet met de mixer, dan gaan je frambozen kapot, het is beter om vanaf nu met een grote lepel of spatel te mengen. 
Roer alles even goed door en verdeel het met behulp van een ijslepel over je cupcaketrays.

Bak de cupcakes op 170 graden in  20-25 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen, en decoreer hem met creamcheese-topping, chocoladekrullen (of een poging daartoe) en een paar frambozen.

Tipje:
Mijn lief klaagde dat de pitjes van de frambozen niet lekker waren, worden inderdaad door het bakken nogal hard. Je kunt dit voorkomen door de frambozen eerst te koken en daarna te zeven. Nadeel is dat je dan geen hele frambozen meer in je cupcake hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten