vrijdag 25 juli 2014

Kokosbonbons

Hey, dat is lang geleden hè, dat ik hier iets plaatste. Ik bak nog wel hoor, maar het is een tijdje wat minder geweest. Plus een paar mislukkingen, dan is de lol er gauw af. Maar ik heb afgelopen week weer iets lekkers gemaakt, wat ik graag wil delen. Kokosbonbons. Lekker en simpel, wat wil je nog meer.


Ik had er meer gemaakt, maar ze gaan nogal hard...

Benodigdheden voor ongeveer 12 stuks:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram kokos
- eventueel 100 gram pure chocolade

Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje op het vuur, en voeg 150 van de 200 gram kokos toe. Breng dit al roerend aan de kook, en laat dit 10 tot 15 minuten doorpruttelen. Blijf hierbij roeren, want door alle suikers van de gecondenseerde melk en de kokos brand het snel aan. Als het goedje zo dik geworden is dat het niet meer roerbaar is kan het van het vuur af, bij mij was dit na ongeveer 10 minuten.

Zet het pannetje in de koelkast om af te koelen (ongeveer 30 minuten).

Doe de rest van de kokos in een ruim bakje of op een bord, je gaat hier straks de kokosbolletjes doorheen halen. Haal het pannetje uit de koelkast, als het goed is is het genoeg afgekoeld en dik genoeg om balletjes van te rollen.

Maak je handen nat onder de kraan. Laat deze zachtjes aanstaan, want zo ongeveer om de 5 balletjes moet je je handen opnieuw natmaken. Het natmaken is om te voorkomen dat het kokosmengsel aan je handen blijft plakken.
Pak met een lepel een beetje van het kokosmengsel, en draai er balletjes van ongeveer 3 cm van tussen je handen. Haal de balletjes, als ze rond zijn, door de losse kokos en leg ze op een bordje. That's all folks, meer hoef je niet te doen, in principe zijn je kokosballetjes nu klaar!

Wil je nog wat extra's? Smelt dan 100 gram pure chocolade in de magnetron en haal de balletjes hier doorheen (ze hoeven niet eerst door de kokos!). Dit werkt het beste door eerst balletjes te draaien, deze 10 minuten in de vriezer te leggen, en ze vervolgens door de chocolade te halen. 

De kokosballetjes zijn het lekkerst vanuit de koelkast.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten